Oferte Last Minute
(Apr 19, 2019)
Ski în Austria, în catonamentele campionilor Cupei Mondiale! Detalii la telefon 0268 47 40 10
   |   

Cautare

Ktreisen

DestinatiiExcursii opţionale Cipru


1. Excursie la Paphos
Întreaga zi va fi dedicată descoperirii legendelor şi istoriei uneia dintre cele mai frumoase părţi ale Ciprului. Prima oprire în drumul către Paphos va fi la ruinele oraşului antic Kourion, o aşezare izolată, situată pe vârful colinelor. Admirăm ruinele oraşului, amfiteatrul şi mozaicurile greco-romane uimitor de bine păstrate, perfect integrate  într-un cadru natural spectaculos şi de o rară frumuseţe.

Următoarea oprire va fi la Stânca Afroditei, locul unde Zeiţa Iubirii şi Frumuseţii s-a născut din spuma mării. Aici, putem face o baie în largul mării sau să ne odihnim pe coasta însorită, într-un peisaj încântător. Vom continua cu descoperirea istoriei remarcabile a orasului Paphos, pe care UNESCO l-a declarat parte a Patrimoniului Mondial. În Kato Paphos (Paphosul inferior), vom trece prin Catacombele Sfântului Solomon şi vom vedea coloana Sfântului Pavel. Apoi, vom vizita Casa lui Dionysos şi vom admira o serie de mozaicuri minunat conservate ce ilustrează scene din mitologia grecească.Î cele din urmă, la întoarcere, vom vizita biserica Ayia Paraskevi – ctitorie din din secolul IX, şi vom opri în satul Yeroskipou ca să gustam din faimoasa delicatesă a zonei Paphos, denumită „Loukoumia”.
Tarif 45 euro/adult şi 25 euro/copil cu vârsta între 2 şi 12 ani neîmpliniţi.


2. Muntii Troodos
Începem excursia cu Zoopigi, unde vizităm Muzeul de Istorie al vinului Commandaria. Muzeul oferă, de asemenea, şi o degustare a celebrului vin Commandaria. Urmează satul Agros, unde vom asista la o demonstraţie a modului în care se fabrică produse tradiţionale 100% naturale, împreuna cu o degustare de lichior. La Casa Nikis vom fi invitaţi la o degustare de dulciuri tradiţionale cipriote. Ultima oprire va fi în satul Omodos. Acest sat este situat pe versantul sudic al munţilor Troodos şi este recunoscut pentru pomii fructiferi şi vinurile sale. Satul este foarte pitoresc, cu căsuţe albe din piatră, aliniate pe străzile pietruite din jurul mănăstirii Sfânta Cruce, una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Cipru, care datează din secolul al XVII-lea.
Tarif 50 euro/adult şi 25 euro/copil cu vârsta între 2 şi 12 ani neîmpliniţi


3. Nicosia
La centrul de artizanat din Nicosia vom vedea la lucru meşteri artizani care ţes, fac coşuri, sculptează în lemn, creează articole din piele, din ceramică şi obiecte tradiţionale din cupru, executate manual. Se oferă la vânzare o mare varietate de obiecte executate manual. Trecând pe lângă recent restaurata poartă Famagusta, continuăm către Palatul Arhiepiscopului unde vizităm Catedrala Sfântului Ioan şi Muzeul Bizantin, care găzduieşte o colecţie de icoane şi relicve religioase de o valoare inestimabilă. Turul nostru continuă cu pitorescul cartier vechi „Laiki Yitonia” unde avem timp la dispoziţie pentru a lua prânzul şi pentru o plimbare pe aleile fermecătoare cu case de locuit, magazine şi galerii de artă. În acest timp liber, ne putem plimba prin centrul vechi istoric şi să facem câţiva paşi de-a lungul graniţei care, de la invazia turcească din 1974, a împărţit capitala cipriotă Nicosia în zona de sud grecească si zona de nord turcească.
Tarif 35 euro/adult şi 20 euro/copil cu vârsta între 2 şi 12 ani neîmpliniţi

4. Castelul şi abaţia Bellapais
Plimbarea de dimineaţă către Nicosia, capitala insulei, ne aduce la "Linia Verde", linia de demarcare politica ce împarte insula în 2 parti: Republica Cipru şi Regiunea de Nord, o zonă ocupată de Turcia începând cu anul 1974. Vom face o plimbare, trecând graniţa în Ciprul de Nord, care include o vizită la piaţa centrală şi la biserica Ayia Sofia. Turul continuă către mai putin dezvoltata dar totuşi superba regiune Pentadaktylos (în traducere: "cinci degete"). Vom urca până la vârful spectaculos al muntelui unde vom face un tur al castelului Sfântului Hilarion, o impresionantă fortăreaţă construită din piatră, datând din secolele VIII-X, care oferă una dintre cele mai frumoase  imagini panoramice asupra Kyreniei şi a coastei de nord a insulei. Următoarea noastră oprire va fi la abaţia Bellapais, situată în satul Bellapais şi devenită celebra mulţumită romanulul Lămâi Amare de Lawrence Durrell. Această mănăstire este considerata a fi una dintre cele mai bine conservate monumente aparţinând arhitecturii gotice de pe insulă, fiind construită aproape în întregime din calcar local. Primii locuitori ai mănăstirii au fost călugării ordinului Augustinilor care au sosit aici de la Ierusalim. Prima secţiune a mănăstirii a fost construită între anii 1198-1205. Cea mai mare parte a zilei va fi dedicată explorarii oraşului Kyrenia, cu portul său în formă de potcoavă, cu semeţul castel medieval şi cu labirintul de străzi înguste cu case din piatră. Cel mai important monument din oraş este Muzeul Castelului Kyrenia care adăposteşte, printre altele, faimoasa epavă din Kyrenia. Aceasta navă din lemn datează din anul 300 înainte de Hristos şi a fost ridicată de pe fundul mării şi conservată într-un mediu special unde este expusă cu mândrie astăzi ca cea mai veche epavă care a fost vreodata recuperată de fundul mării.

În cazul în care doriţi să participaţi la această excursie este obligatoriu să aveţi la dumneavoastră paşaportul.
Tarif 60 euro/adult şi 40 euro/copil cu vârsta între 2 şi 12 ani neîmpliniţi


5. Muntii Trodos si Manastirea Kykkos
Descoperim munţii Troodos supranumiţi şi inima verde a Ciprului. Prima noastră oprire va fi la piaţa din Troodos – cel mai înalt punct din Cipru având o înălţime de 1951 de metri – o locaţie perfectă pentru făcut fotografii. Vom continua către Throni unde se află Mormântul Arhiepiscopului Macarie al III-lea, primul preşedinte al Ciprului. Ne vom bucura de priveliştea pădurilor de pini şi a drumului care ne conduce către faimoasa Manastire Kykkos. Construită în anul 1092 şi dedicată Fercioarei Maria, mănăstirea găzduieşte o minunată colecţie de icoane. La întoarcere vom trece prin Kakopetria. Vom vizita acest sat fermecător şi vom gusta din "Loukoumades", dulciuri tradiţionale făcute cu miere.
Tarif 35 euro/adult şi 20 euro/copil cu vârsta între 2 şi 12 ani neîmpliniţi

6. Noapte cipriotă
Ne vom îndrepta către o tavernă cipriotă tradiţională. Vom fi serviţi cu un meniu gustos şi bogat „Cyprus Mezze” (inclusiv băuturi locale). Ne vom alătura trupei de dansuri folclorice cipriote şi pentru ritualul Syrtaki.
Tarif 35 euro/adult şi 20 euro/ copil cu vârsta între 2 şi 12 ani neîmpliniţi

 
top