Oferte Last Minute
(Feb 29, 2020)
Ski în Austria, în catonamentele campionilor Cupei Mondiale! Detalii la tel. 0268 47 40 10 si 0755565117
   |   

Cautare

Ktreisen

Destinatii



TURCIA (continuare)


Cel mai important oraş al ţării este Istanbulul, metropolă care adună peste 12 milioane de locuitori, reuşind însă să păstreze neştirbită strălucirea străvechiului Constantinopol.

An de an, milioane de turişti asaltează Turcia modernă căutând staţiuni precum Antalya, Alanya, Marmaris, Kusadasi, dar şi capitala Ankara, oraş construit în epoca în care în Egipt se construiau piramidele, sau muntele Ararat, atât de încărcat de legende creştine şi musulmane.

turcia

Alanya este una dintre staţiunile cu cea mai frumoasă şi fină plajă din zonă, situată pe coasta mediteraneeană a Turciei, la o distanţă de 130 km de Antalya. Oraşul are o populaţie de 150.000 de locuitori dar în timpul verii populaţia creşte semnificativ prin aportul turiştilor veniti să se bucure de soarele generos.

Situat la 30 de km de Antalya, Belek este o destinaţie de vacanţă neobişnuită în care amestecul între vestigiile istorice, plajele însorite, peisajul montan din vecinatate, excelentele terenuri de golf împreuna cu climatul sănătos al zonei fac ca oraşul să fie foarte atractiv pentru toate categoriile de turişti.

Situat pe o peninsulă minunată, oraşul Bodrum, locul naşterii istoricului grec Herodot, este cunoscut mai bine în zilele noastre ca o destinaţie turistică faimoasă, atât pentru turci cât şi pentru străini.

Staţiunea turcească cea mai sofisticata, Marmaris este situată în locul unde se întâlneşte Marea Egee cu Mediterana, iar golful său este cunoscut pentru condiţiile ideale pe care le oferă pentru practicarea sporturilor nautice, în special yachting, şi pentru atmosfera ei cosmopolită.

Side este un oras unic în Turcia, un adevarat muzeu în aer liber, situat la 75 km distantă de Antalya, pe o peninsulă plată, plină de vestigii arheologice importante şi înconjurată de apele albastre ale Mediteranei.

Nu exista cuvinte care sa descrie frumusetea excentrică a staţiunii Fethiye. Dacă sunteti un explorator de noi orizonturi şi un admirator înfocat al naturii, aceasta este destinaţia ideala de vacanţă. A hoinari prin golfurile oraşului Fethiye este o aventura unică, o experienţă exuberantă a trăirilor celor mai intense.

Daca alegeţi Kusadasi vă puteţi bucura de cele 5 plaje, puteţi vizita situl antic Efes, unul dintre cele mai bine conservate din lume, Casa Sf. Fecioare Maria unde şi-a trait ultimii ani din viata Apostolul Ioan, autorul evangheliei cu acelasi nume, una dintre cele mai importante figuri ale crestinătăţii, Templul Zeitei Artemis - una din cele 10 minuni ale lumii antice, Moscheea Isabey, terasele de calcar de la Pamukkale supranumite şi Castelul de Bumbac, etc.

Kemer este poziţionat de-a lungul coastei Mediteranei, la poalele Munţilor Taurus, la 20 km depărtare de Antalya. Kemer are în componenţă 9 ministaţiuni dispuse de-a lungul coastei, pe o distanţă de 52 km.

Antalya este capitala regiunii mediteraneene, cu 1,5 milioane locuitori şi mai mult de 300 zile însorite pe an, la distanţă de o oră şi jumătate de mers cu maşina de munţii Toros.

 
top