Oferte Last Minute
(Feb 29, 2020)
Ski în Austria, în catonamentele campionilor Cupei Mondiale! Detalii la tel. 0268 47 40 10 si 0755565117
   |   

Cautare

Ktreisen

Destinatii



Berlin – Oraş al luminii


Poarta_Brandemburg

Festivalul Luminilor este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale Berlinului, care adună o dată pe an, în luna octombrie, un mare număr de arhitecţi, designeri şi artişti germani si străini cu scopul de a propune o nouă imagine a binecunoscutelor monumente şi clădiri emblematice ale capitalei germane, învăluindu-le în voaluri spectaculoase de lumini şi culori.



Organizat iniţial de un grup de entuziaşti festivalul a fost ulterior preluat de primăria Berlinului şi inclus în vasta campanie de imagine a oraşului „be Berlin”. Iar numărul vizitatorilor venţi special pentru această manifestare a crescut de la an la an, ajungând anul trecut la peste un milion de turişti.
Cu ocazia
manifestărilor, Berlinul se transformă pentru douăsprezece nopţi într-o uriaşă expoziţie care poate fi parcursă pe jos sau cu vehicule „ale luminii” special puse la dispoziţie de organizatori: trăsuri, vaporaşe, autobuze, limuzine şi baloane cu aer cald.
Feerie_berlineza

Festivalul este completat cu numeroase evenimente culturale care explorează tematica luminii, spectacole, concerte şi o cursă de cros care adună în fiecare an câteva mii de participanţi.

Panorama_1

În decursul istoriei sale agitate Berlinul a  trebuit să se re-creeze de mai multe ori. Piaţa Potsdam, azi unul dintre cele mai importante puncte ale capitalei germane era până nu demult o zonă pustie, tampon strategic între Berlinul de est şi cel de vest. Azi este unul dintre cele mai efervescente şi mai pline de viaţă puncte ale Berlinului, unde îşi au sediul peste 480 de companii germane şi  multinaţionale. Piaţa Potsdam, cea care a înviat din propria cenuşă, este locul unde primarul Berlinului va da semnalul deschiderii manifestărilor printr-o ceremonie plină de fast.

Panorama_2

Anul acesta, Berlinul se va reinventa pentru 12 zile, şi va propune vizitatorilor săi o feerie în care peste 70 de monumente, străzi şi pieţe vor căpăta o nouă înfăţişare.

Între 10 şi 21 octombrie, organizatorii îşi vor dedica oraşul luminii, luminii ca simbol al vieţii, al energiei şi al comunicării pe toate limbile pamântului.

Description: http://www.berlin.de/kultur-und-tickets/events/festival_of_lights_berlin/ev_festival_of_lights_2008_teil2_brbg_tor_360.jpg

Festivalul Luminilor este unul dintre cele mai importante evenimente anuale ale Berlinului, care adună o dată pe an, în luna octombrie, un mare număr de arhitecţi, designeri şi artişti germani si străini cu scopul de a propune o nouă imagine a binecunoscutelor monumente şi clădiri emblematice ale capitalei germane, învăluindu-le în voaluri spectaculoase de lumini şi culori.

Organizat iniţial de un grup de entuziaşti festivalul a fost ulterior preluat de primăria Berlinului şi inclus în vasta

campanie de imagine a oraşului „be Berlin”. Iar numărul vizitatorilor venţi special pentru această manifestare a crescut de la an la an, ajungând anul trecut la peste un milion.

Cu ocazia festivalului, Berlinul se transformă pentru douăsprezece nopţi într-o uriaşă expoziţie care poate fi parcursă pe jos sau cu vehicule „ale luminii” special puse la dispoziţie de organizatori: trăsuri, vaporaşe, autobuze, limuzine şi baloane cu aer cald.

Description: http://festival-of-lights.de/wp-content/uploads/2012/06/LightBalloonbuchen.jpg

Festivalul este completat cu numeroase evenimente culturale care explorează tematica luminii, spectacole, concerte şi o cursă de cros care adună în fiecare an câteva mii de participanţi.

În decursul istoriei sale agitate Berlinul a trebuit să se recreeze de mai multe ori: Piaţa Potsdam, azi unul dintre cele mai importante puncte ale capitalei germane era până nu demult o zonă pustie, tampon strategic între Berlinul de est şi cel de vest. Azi este unul dintre cele mai efervescente şi mai pline de viaţă puncte ale Berlinului, unde îşi au sediul peste 480 de companii germane şi multinaţionale. Piaţa Potsdam, cea care a înviat din propria cenuşă, este locul unde primarul berlinului va da semnalul deschiderii manifestărilor printr-o ceremonie plină de fast.

Description: LightShip

Anul acesta, Berlinul se va reinventa pentru 12 zile, şi va propune vizitatorilor săi o feerie în care peste 70 de monumente, străzi şi pieţe vor căpăta o nouă înfăţişare.

Între 10 şi 21 octombrie, organizatorii îşi vor dedica oraşul luminii, luminii ca simbol al vieţii, al energiei, şi al comunicării pe toate limbile pamântului.

   
   
   
   
   
   
 
top