Oferte Last Minute
(Feb 29, 2020)
Ski în Austria, în catonamentele campionilor Cupei Mondiale! Detalii la tel. 0268 47 40 10 si 0755565117
   |   

Cautare

Ktreisen

Destinatii



Thailanda - imaginea tentaţiei


Vă amintiţi de surpriza pe care aţi avut-o când aţi intrat prima dată într-un restaurant cu specific thailandez? De acel amestec inexprimabil de arome şi parfumuri exotice care te învăluie şi te face să te visezi la mii de kilometri distanţă?

i-love-thailand-beach

Thailanda este, indiscutabil, leagănul tuturor culorilor, aromelor
şi gusturilor din lume, este epicentrul unei explozii ale cărei unde sunt resimţite peste tot.

Bangkok este un oraş care trăieşte într-o alertă continuă. Aici nimeni nu are răbdare să aştepte: totul trebuie să se întâmple acum şi aici! Bangkok nu doarme niciodată; un număr nesfârşit de cluburi şi baruri de toate categoriile şi pentru toate gusturile şi aşteptările se întrec în cele mai neobişnuite competiţii cu scopul de a-şi atrage clienţii. Zonele comerciale forfotesc de cumpărători pretenţioşi care se înghesuie prin magazinele marilor firme, în timp ce străzile sunt pline zi şi noapte de o lume care aleargă neobosită printre reclame, neoane, claxoane, tarabe cu flori, chioşcuri cu tot felul de mâncăruri de la raţe fripte la gogoşi cu ciocolată, toate învăluite în fumul albastru al gazelor de eşapament.

Dar Thailanda nu ar fi ea însăşi fără plajele sale.

Sintagma “paradis tropical” a fost creată pentru plajele Thailandei. Aici poţi înota alături de cel mai mare peşte din lume – rechinul balenă –, poţi escalada uriaşe stânci ascuţite răsărite din mare,
să faci scufundări în feerica lume a recifelor de corali, poţi încerca dinamismul kite-surfingului sau, pur şi simplu, să te relaxezi la un spa şi să te delectezi cu cine sofisticate servite pe plajă într-o noapte senină şi caldă.

-thailanda2-2012

Experienţa thailandeză nu poate fi întreagă fără vizitarea câtorva dintre numeroasele temple şi locuri sfinte care se găsesc răspândite în toată Thailanda. Pentru că aşa cum thailandezii ştiu să se distreze, aşa ştiu să se şi roage. Adeseori, poţi observa prin jungla luxuriantă câte un copac învelit cu fâşii de pânză: omagiu adus spiritelor care trăiesc acolo. Temple aşezate pe dealuri veghează într-o linişte plină de seninătate asupra lumii care li se aşterne la picioare, festivaluri religioase zgomotoase şi aglomerate, altarele din peşterile de la Kanchanaburi, toate te vor face să simţi un anumit fel de linişte şi împlinire spirituală pe care nu ai mai simţit-o niciodată.

Gastronomia thailandeză este o combinaţie a patru arome fundamentale: dulce, picant, sărat şi acid. Bucătăria thailandezilor este la fel de bogată ca miile de condimente pe care le utilizează, iar particularităţile regionale cu care contribuie fiecare zonă geografică împing varietatea bucătăriei thailandeze spre infinit.  De la tonetele care vând tăiţei la Bangkok până la complicatele şi elaboratele platouri cu fructe de mare de la Phuket, gastronomia thailandeză este, ea însăşi, asemenea creatorilor ei: picantă, sofisticată şi entuziastă

Prin tot ce are ea mai exotic şi inedit, Thailanda este mai mult decât o invitaţie – Thailanda este o adevărată tentaţie!

 
top