Oferte Last Minute
(Feb 29, 2020)
Ski în Austria, în catonamentele campionilor Cupei Mondiale! Detalii la tel. 0268 47 40 10 si 0755565117
   |   

Cautare

Ktreisen

Destinatii



Koh Phangan – Ritmul sonor al fazelor lunii


Insula (Koh) Phangan din Golful Thailandei, cea mai iubită reşedinţă de vacanţă a marelui rege al Thailandei Rama al-V-lea Chulalongkorn (1868 -1910), este relativ necunoscută faţă de vecinele sale mult  mai vizitate, Koh Samui şi Koh Tao.

Koh Phangan este, fără îndoială, modelul original al conceptului de paradis tropical, un vis devenit realitate. Însă oricine doreşte să îşi programeze o excursie în insulă va trebui să consulte, în primul rând, calendarul lunar. Şi asta pentru că atmosfera în care i se va desfăşura şederea depinde în cea mai mare măsură de fazele lunii.

Luna_la_Koh_Phangan
Koh Phangan este celebră pentru imaginea extraordinară a lunii care aici pare cu mult mai mare şi mai apropiată decât în oricare alt loc de pe Pământ. Un grup de tineri englezi, americani şi olandezi au decretat cândva că cea mai frumosă lună din lume se găseşte la Koh Phangan şi că, prin urmare, fiecare apariţie a ei impune o sărbătoare. Iar azi sărbătoarea a devenit locul de întâlnire al tuturor nonconformiştilor care vizitează Thailanda.
Evenimentul principal al insulei este Petrecerea Lunii Pline, care subordonează festivalurile de la primul şi ultimul pătrar, precum şi Petrecerea Nopţii Fără Lună, un lanţ de beach-partyuri care adună de patru ori pe lună peste 30 000 de turişti amatori de petreceri extravagante.

De patru ori pe lună plajele sunt luate cu asalt de petrecăreţii care mişună printre scene, pupitre de mixaj, DJ
, staţii de mare putere, formaţii de rock, soul şi house, artificii, tonete cu bere la gheaţă şi tot ceea ce şi-ar putea cineva imagina pentru toate stilurile, dorinţele, gusturile şi aşteptările. În Koh Phagan distanţa până la şansa unei uriaşe petreceri de genul învinge-ţi-inhibiţiile-pe-plajă-sub-cerul-nopţii-tropicale nu este niciodată mai departe de o săptămână. Marea petrecere a Lunii Pline se ţine pe plaja Haad Rin, o strălucitoare semilună de nisip alb întinsă în jurul golfului luminat de lună. Cele două petreceri lunare, de la primul şi ultimul pătrar (de mai mică anvergură dar nu mai puţin nebune), se desfăşoară pe plaja de la Baan Tai.

Full-Moon-Party-koh-Phangan

Dar deşi capul de afiş este ţinut de exploziile de frenezie ale petrecerilor lunii, insula este pregătită să ofere o multitudine de ocazii perfecte pentru relaxare, plaje liniştite ca aceea de la Chaloklam Bay, snorkeling la bancurile de nisip de la Mae Haad sau scufundări printre peştii multicolori din reciful de corali de la Koh Ma (o insuliţă pustie conectată printr-un banc de nisip de Koh Phanang). Ghizii locali te pot însoţi în expediţii prin jungla din interiorul insulei, printre maimuţe, porci sălbatici şi nenumă
rate specii de păsări, sau la Than Sadet, un parc natural idilic, cu bazine verzi şi cascade spectaculoase, locul favorit de relaxare al regilor Siamului de odinioară.
De asemenea, insula abundă de centre de meditaţie, yoga şi masaj.

koh_pha_Ngan
Koh Phangan este cadrul care i-a inspirat lui
Alex Garland romanul “The Beach”, roman după care s-a realizat în anul 2000 un film celebru în care Leonardo di Caprio şi prietenii săi sunt în căutarea unei insule speciale, cu speranța de a experimenta bucuriile unei existenţe utopice. (click pentru trailerul oficial al filmului). Filmările în sine au fost realizate într-un alt colţ de paradis al Thailandei, pe insula Phi Phi.

Koh Phangan nu este o experienţă thailandeză în cel mai propriu sens al cuvântului, dar este, în schimb, o extraordinară experienţă umană a călătorului care constată că oameni aparţinând unor culturi total diferite pot interacţiona şi sărbători, împreună şi cu aceleaşi mijloace, ceva atât de simplu cum este frumuseţea lunii pline.

 
top